Love handles wegwerken: 5 Tips om je vetverbranding te stimuleren

love handles May 01, 2024
Love handles


Wat zijn love handles? 

Love handles zijn die vervelende vetophopingen aan de zijkanten van je buik en kunnen voor veel vrouwen een frustratie zijn. Maar met de juiste aanpak is het mogelijk om ze kwijt te raken en een slankere taille te bereiken. In deze blog bespreken we verschillende onderdelen van love handles en delen we praktische tips om ze te verminderen.

 

Waarom worden het love handles genoemd?

De term "love handles" is eigenlijk ontstaan vanwege de associatie met het vasthouden van iemand tijdens het knuffelen. Het zijn die zachte vetophopingen aan de zijkanten van de taille die je vaak vastpakt als je je armen om iemand heen slaat. Hoewel de naam misschien liefkozend klinkt, zijn veel mensen niet zo dol op deze extra rondingen en willen ze er graag van af.

 

Waarom heb ik love handles terwijl ik slank ben? 

Love handles kunnen hardnekkig zijn, ondanks een slank postuur. Het kan moeilijk zijn om er vanaf te komen, zelfs met gezonde voeding en beweging. Dit komt vaak door hormonale factoren en leefstijl. Het begrijpen van de redenen achter hun hardnekkigheid is belangrijk voor het vinden van effectieve oplossingen.

 

Zijn love handles moeilijk kwijt te raken?

Hormonen spelen een belangrijke rol bij de vorming van love handles. Een onbalans in hormonen zoals insuline, cortisol en oestrogeen kunnen bijdragen aan de opslag van vet rond de taille. Het begrijpen van deze hormonale processen kan helpen bij het aanpakken van love handles op een effectieve manier.

Insuline is een hormoon dat wordt geproduceerd door de alvleesklier en helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel door glucose uit het bloed naar de cellen te transporteren. Wanneer er te veel glucose in het bloed aanwezig is, kan dit leiden tot een verhoogde insulineproductie. Een hoge insulinespiegel zorgt voor het bevorderen van de opslag van vet, vooral rond de buik, wat kan bijdragen aan de vorming van love handles.

Cortisol, ook bekend als het stresshormoon, wordt geproduceerd door de bijnieren als reactie op stressvolle situaties. Een druk leven met weinig momenten van rust zorgt ook voor een verhoogde productie van cortisol.
Verhoogde cortisolspiegels veroorzaken meer hongergevoel en kunnen leiden tot snacken en een toename van vetopslag, vooral rond de buik.

Oestrogeen, het belangrijkste vrouwelijke geslachtshormoon, speelt ook een rol bij de vorming van love handles. Veranderingen in de oestrogeenspiegels, zoals tijdens de menopauze of als gevolg van hormonale onevenwichtigheden, kunnen de vetverdeling in het lichaam beïnvloeden en leiden tot een toename van vetopslag rond de taille.

Het begrijpen van deze hormonale processen is essentieel voor het effectief aanpakken van love handles. Door het bevorderen van hormonale balans, kun je de opslag van vet rond de taille verminderen. Wil je weten of jouw hormonen in balans zijn? Doe hier de gratis hormoon-scan! 

 


Hoe kom ik van mijn love handles af?

Hoewel het moeilijk kan lijken, is het mogelijk om love handles kwijt te raken met de juiste aanpak. Door een combinatie van je hormonale balans, gezonde voeding en een gezonde leefstijl kun je je lichaam helpen om makkelijker vet te verbranden en een slankere taille te krijgen.

 

5 tips om je love handles kwijt te raken:

De invloed van stress op love handles en hoe je ermee om kunt gaan 

  • Stress kan bijdragen aan de vorming van love handles door de productie van cortisol te verhogen, een hormoon dat vetopslag bevordert. Leer cortisol in je lijf te verminderen met behulp van meditatie, ademhalingsoefeningen of een spijkermatje.  

Voedingsgewoonten die bijdragen aan love handles 

  • Ongezonde eetgewoonten, zoals het volgen van een dieet kunnen bijdragen aan de vorming van love handles. Diëten kunnen leiden tot een verstoring van je hormonale balans, wat zorgt voor een toename van vetopslag. Misschien herken je het wel bij jezelf, dat je na het volgen van een dieet weer aankomt.

    Kies in plaats daarvan voor een voedzaam eetpatroon dat is vol te houden en dat rijk is aan verse groenten, fruit, eiwitten en voldoende gezonde vetten. Koop hier een voedingsplan met 30 recepten voor 5,-


Regelmatige lichaamsbeweging om love handles te verminderen
 

  • Om van je love handles af te komen, is het belangrijk om je core te versterken en krachttraining toe te voegen aan je routine. Richt je op oefeningen die je core-spieren versterken, zoals crunches, planken of russian twists.
    Deze oefeningen helpen niet alleen om de spieren rond je middel te versterken, maar verminderen ook de uitstraling van love handles. Door krachttraining te integreren in je trainingsschema, bouw je spieren op, wat kan helpen bij het verhogen van je stofwisseling en het verminderen van vet rond je hele lichaam, inclusief je love handles. Door consistent te blijven trainen en je te richten op deze specifieke spiergroepen, kun je stap voor stap werken aan een slankere taille en het verminderen van love handles.


Voldoende slaap voor een gezonde stofwisseling 

  • Gebrek aan slaap kan de hormoonbalans verstoren en bijdragen aan gewichtstoename, inclusief de vorming van love handles. Zorg voor voldoende rust overdag en voldoende slaap om je metabolisme te ondersteunen en je lichaam te helpen bij het reguleren van hongerhormonen.

Consistente aanpak voor blijvende resultaten 

  • Bij het verminderen van love handles is het belangrijk om een levensstijl te ontwikkelen die is vol te houden en goed bij je past. Maak bewuste keuzes wat betreft voeding en levensstijl die bijdragen aan jouw hormonale balans. Een gezonde leefstijl kan helpen om hormonale schommelingen te verminderen, waardoor de drang naar ongezonde snacks afneemt.

Weet je niet hoe je jouw hormonen in balans kunt brengen? 


Meld je dan aan voor onze gratis masterclass! Ontdek de vier belangrijkste hormonen die je in balans moet brengen om blijvend af te vallen, zonder ooit weer op dieet te gaan.

Meld je hier gratis aan!